the programme

LOCATION

On the day, our team will be around to provide assistance and directions.

Venue Address:
Farrer Theatre
Eton College
Windsor
Berkshire
SL4 6DW

To help keep our event carbon neutral, if you can, please use public transport to get to the venue.

Public Transport:
Windsor and Eton Central Station via Slough on Great Western Railway
or
Windsor and Eton Riverside on South West Trains

  • 17:00
    An Introduction to TEDxEton: Anticipate and Session I
    Length: 15 minutes

    An introduction from the host to TEDxEton's first ever independently organisd TED event and what to expect from session I.

    Frederik W. Mowinckel
    Lead Organiser
  • 17:15
    Speaker I: Caroline Waldegrave
    Length: 20 minutes

    Vision for the food industry.

    Caroline Waldegrave
    Speaker
  • 17:35
    Speaker II: Dr Beth Healey
    Length: 20 minutes

    Antarctic exploration and research

    Dr Beth Healey
    Speaker
  • 17:55
    Pre-Recorded TED Talk
    Length: 20 minutes

    An exciting pre-recorded TED talk picked by our curation team.

    To Be Confirmed
    Pre-Recorded TED Talk
  • 18:15
    Speaker III: Harish Bhaskaran
    Length: 20 minutes

    Nanoscale engineering

    Harish Bhaskaran
    Speaker
  • 18:35
    Session I Outro
    Length: 15 minutes

    A brief summary of the session, information about the break and what to expect in session II.

    TEDxEton
    Organising Team
  • 18:50
    Breakout Session I
    Length: 30 minutes

    A chance for all our attendees to talk about the session and to meet the speakers themselves!

    Session I
    Breakout Session
  • 20:15
    An Introduction to Session II
    Length: 15 minutes

    Another brief introduction from the host to welcome the new attendees at session II and an overview of what to expect.

    Frederik W. Mowinckel
    Lead Organiser
  • 20:30
    Speaker IV: David Yarrow
    Length: 20 minutes

    Wildlife conservation

    David Yarrow
    Speaker
  • 20:50
    Speaker V: Misan Sagay
    Length: 20 minutes

    Screenwriting and film

    Misan Sagay
    Speaker
  • 21:10
    Pre-Recorded TED Talk
    Length: 20 minutes

    Another exciting pre-recorded TED talk picked by our curation team.

    To Be Confirmed
    Pre-Recorded TED Talk
  • 21:30
    Speaker VI: Frank Stephenson
    Length: 20 minutes

    Advanced automobile design

    Frank Stephenson
    Speaker
  • 21:50
    TEDxEton: Anticipate Outro
    Length: 10 minutes

    A summary of session II and an overview of the whole event from our lead organiser, with thanks to the whole organising team and volunteers, as well as our sponsors and partners.

    Frederik W. Mowinckel
    and the Organising Team
  • 22:00
    Breakout Session II
    Length: 30 minutes

    A chance for all our attendees to talk about session II and the event with a final chance to meet the speakers themsleves!

    Session II
    Breakout Session