#ANTICIPATED
Watch now on YouTube

WELCOME TO 

TEDxEton is an independent TED event organised by the students at Eton College. The conference brings together the College's community of boys and teachers, as well as partner schools and external guests, aiming to expose all those who take part to new ideas outside any academic curriculum. It allows them to consider issues which are important for our shared future as a community and encourages discussion and debate that develops determination, innovation and resilience.

700+ ATTENDEES

An audience including 440 boys and teachers from Eton College, 160 pupils from Eton's partner schools and 100 external guests attending the event, with even more watching live via the web.

6 speakers

An exciting and unique selection of speakers with 'Ideas Worth Spreading', from nanoscale engineering to Antarctic exploration, anticipating issues that will face us as 21st century citizens.

2 SESSIONS

An event split into two sessions, each session with an introduction from our lead organiser, 3 TEDx talks from our speakers and an exciting pre-recorded TED talk picked by our curation team.

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Keep up to date with the latest news about TEDxEton, including stories about our speakers, theme, progress and more...

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

OUR PREVIOUS SpeakerS

From advanced automobile design to the conservation of the world's precious wildlife, our team curated six inspiring speakers with unique ideas ready to be shared with the rest of the world.

Caroline Waldegrave OBE
Vision for the food industry

Caroline is the author of eight, highly acclaimed, cook books as well as appearing on Masterchef.

Caroline Waldegrave OBE
Vision for the food industry
Dr. Beth Healey
Space and Antarctic research

Beth, a UK doctor, recently returned from Antarctica where she was a researcher for the European Space Agency at Concordia ‘White Mars’.

Dr. Beth Healey
Space and Antarctic research
Professor Harish Bhaskaran
Nanoscale engineering

Harish is a professor of applied nanomaterials at Oxford University.

Professor Harish Bhaskaran
Nanoscale engineering
David Yarrow
Wildlife photography and film

David has built an unrivalled reputation for capturing the beauty of the planet’s remote landscapes, cultures and endangered animals.

David Yarrow
Wildlife photography and film
Misan Sagay
Screenwriting and film

Misan is an award-winning film maker, screenwriter and producer, currently writing BATTERSEA RISE for the BBC and IMPRINTED for ITV.

Misan Sagay
Screenwriting and film
Frank Stephenson
Advanced automobile design

Frank is one of the world's most renowned and influential car designers, having worked for Ford, Ferrari, Maserati and now McLaren.

Frank Stephenson
Advanced automobile design

OUR PREVIOUS EVENT

Tuesday 14th March 2017 (17:00-22:00)
Farrer Theatre, Eton College, Windsor, Berkshire, SL4 6DW

  • 17:00
    An Introduction to TEDxEton: Anticipate and Session I
    Length: 15 minutes

    An introduction from the host to TEDxEton's first ever independently organisd TED event and what to expect from session I.

    Frederik W. Mowinckel
    Lead Organiser
  • 17:15
    Speaker I: Caroline Waldegrave
    Length: 20 minutes

    Vision for the food industry.

    Caroline Waldegrave
    Speaker
  • 17:35
    Speaker II: Dr Beth Healey
    Length: 20 minutes

    Antarctic exploration and research

    Dr Beth Healey
    Speaker
  • 17:55
    Pre-Recorded TED Talk
    Length: 20 minutes

    An exciting pre-recorded TED talk picked by our curation team.

    To Be Confirmed
    Pre-Recorded TED Talk
  • 18:15
    Speaker III: Harish Bhaskaran
    Length: 20 minutes

    Nanoscale engineering

    Harish Bhaskaran
    Speaker
  • 18:35
    Session I Outro
    Length: 15 minutes

    A brief summary of the session, information about the break and what to expect in session II.

    TEDxEton
    Organising Team
  • 18:50
    Breakout Session I
    Length: 30 minutes

    A chance for all our attendees to talk about the session and to meet the speakers themselves!

    Session I
    Breakout Session
  • 20:15
    An Introduction to Session II
    Length: 15 minutes

    Another brief introduction from the host to welcome the new attendees at session II and an overview of what to expect.

    Frederik W. Mowinckel
    Lead Organiser
  • 20:30
    Speaker IV: David Yarrow
    Length: 20 minutes

    Wildlife conservation

    David Yarrow
    Speaker
  • 20:50
    Speaker V: Misan Sagay
    Length: 20 minutes

    Screenwriting and film

    Misan Sagay
    Speaker
  • 21:10
    Pre-Recorded TED Talk
    Length: 20 minutes

    Another exciting pre-recorded TED talk picked by our curation team.

    To Be Confirmed
    Pre-Recorded TED Talk
  • 21:30
    Speaker VI: Frank Stephenson
    Length: 20 minutes

    Advanced automobile design

    Frank Stephenson
    Speaker
  • 21:50
    TEDxEton: Anticipate Outro
    Length: 10 minutes

    A summary of session II and an overview of the whole event from our lead organiser, with thanks to the whole organising team and volunteers, as well as our sponsors and partners.

    Frederik W. Mowinckel
    and the Organising Team
  • 22:00
    Breakout Session II
    Length: 30 minutes

    A chance for all our attendees to talk about session II and the event with a final chance to meet the speakers themsleves!

    Session II
    Breakout Session